خورش مرغ و قارچ یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که می توانیم به سلیقه خود آن را با ترکیبات متنوعی درست کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر:
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
قارچ | 3۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
جعفری | ۱۰۰ گرم |
آبغوره | ۲ قاشق غذاخوری |
پاپریکا | ۱ قاشق چایخوری |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
پودر سیر | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه خورش مرغ و قارچ
برای تهیه خورش قارچ و مرغ مجلسی در ابتدای کار تکه های گوشت مرغ را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه طعم دار می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم.
پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، تکه های گوشت مرغ را به تابه اضافه می کنیم و تمام قسمت هایشان را به صورت یکدست سرخ می کنیم، سپس از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
در این مرحله قارچ ها را تمیز می کنیم و می شوییم، سپس داخل همان تابه کمی روغن می ریزیم و قارچ ها را نیز کمی تفت می دهیم تا سرخ شوند. در ادامه قارچ ها را نیز پس از سرخ کردن از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
حالا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در همان تابه به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا سبک و شیشه ای شود، سپس مقداری زردچوبه اضافه کرده و یک دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه می دهیم.
در این مرحله پاپریکا را به همراه آویشن، پودر سیر و رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی کاملا سرخ شود. در ادامه ۲ لیوان آب جوش به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به تابه اضافه می کنیم.
حالا تکه های مرغ را به همراه قارچ و جعفری خرد شده به تابه اضافه کرده و درب تابه را می گذاریم تا مرغ به طور کامل بپزد. پس از اینکه حدود نصف فنجان آب درون تابه باقی ماند، آبغوره را اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که این خورش به صورت کم آب سرو می شود و بهتر است اجازه دهیم به خوبی جا بیفتد سپس آنرا سرو کنیم.
در نهایت پس از اینکه خورش به روغن افتاد، آنرا درون ظرف سرو می کشیم و به همراه برنج سرو می کنیم.
منبع :
matbakhe_khatoon
chishi.ir