رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد به مناسبت دهه مبارک فجر گزارشی از تولید ۵۵۰ تن ماهی تیلاپیا در سال ۱۴۰۳ در استان به خصوص شهرستان بافق ارائه داد.
به گزارش پایگاه خبری سایه بون؛ ماهی تیلاپیا برای اولین بار در سال ۱۳۸۷ به منظور انجام پژوهش به مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور بافق وارد و مطالعات در خصوص امکان بومی سازی شرایط پرورش آن چندین سال به طول انجامید.
مجوز پرورش ماهی تیلاپیا در سال ۱۳۹۷ در ۵ استان کشور از جمله یزد از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان شیلات ایران صادر و باعث افزایش سرانه مصرف ماهی در استان شده است.
این ماهی به دلیل خواص فوق العاده خود مانند مقاوم در برابر بیماری ها، رشد بسيار سريع، تراکم پذیری بالا، امکان پرورش در شرایط مختلف پرورشی و مقاوم در برابر عوامل نامساعد محیطی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
محمدعلی حاتمی زاده رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد نیز در این رابطه اعلام کرد: ماهی تیلاپیا به عنوان دومین ماهی پرورشی در جهان از مزیت های پرورشی و اقتصادی زیادی برخوردار بوده از این رو ایجاد شهرک ماهی تیلاپیا، پیگیری اهداف برنامه های ابلاغی در دستور کار سال آینده قرار گرفته است.
وی افزود: از گذشته تاکنون فعالیتهای شیلاتی استان در زمینه فرهنگ سازی پرورش و مصرف ماهی منجر به تولید هزار و ۷۳۵ تن ماهی از انواع ماهيان پرورشي مانند ماهي قزل آلاي رنگين كمان، كپور معمولي، فيتوفاگ، آمور و سرگنده، ماهيان زينتي، خاوياري و تیلاپیا اشاره كرد.
به گفته این مقام مسئول با توجه به رسالت سازمان شیلات ایران برای افزایش سرانه مصرف ماهی در راستای اقتصاد مقاومتی، ماهی تیلاپیا گزینه پیشنهادی فائو برای ترویج و پرورش ماهی در مناطق کم آب با اقلیم گرم است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی در پایان خاطر نشان کرد: ارائه طرح هاي اصلاحی استخرهای کشاورزی جهت پرورش، ایجاد پایلوت پرورش ماهی تیلاپیا در سیستم مدار بسته در بافق، ارائه روش هاي نوين آبزي پروري، معرفی تیلاپیا به آبزی پروران و تامین زیرساختهای پرورش این ماهی از طریق اعطای تسهیلات و نظارت بيشتر بر تامين نهاده هاي شيلاتي از طريق تشكیل تشكل وتعاوني ها، از اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش تولید تیلاپیا در استان است.