• آخرین
  • روند
برنج

برنج آبکش سالم‌تر است یا کَته؟

5 خرداد 1402
مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد

هشت معلم نمونه استان یزد معرفی شدند

6 اردیبهشت 1404
‎ ‎نشست بررسی وضعیت تخصیص اعتبارات عمرانی سال مالی۱۴۰۳ ‏

بررسی وضعیت تخصیص و جذب اعتبارات عمرانی سال مالی ۱۴۰۳ در استان

2 اردیبهشت 1404
نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان یزد ‏

معاون وزیر صمت: تولید صنایع صادرات محور، راه نجات اقتصاد است

28 فروردین 1404
قطب انتقال خون

یزد در مسیر تبدیل به قطب انتقال خون جنوب شرق و مرکز کشور

26 فروردین 1404
برگزاری پنجمین کنگره بین المللی شعر توحیدی ‏

برگزاری پنجمین کنگره بین المللی شعر توحیدی به میزبانی میبد ‏

26 فروردین 1404
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد

میدان‌های ورزشی، مروج اخلاق باشند

25 فروردین 1404
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد

پرورش ماهی در یزد با استفاده از آب های غیر قابل شرب، شور و نامتعارف برای کشاورزی

24 فروردین 1404
تقدیر از رویکرد حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»

تقدیر تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان یزد از رویکرد حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»

20 فروردین 1404
شهید علی محمد منگله باف گرامی

‏ ۱۸ فروردین سالروز شهادت شهید علی محمد منگله باف گرامی

18 فروردین 1404
جلسه هیئت دولت

بسته حمایتی پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی دولت ابلاغ شد

27 اسفند 1403
  • تماس با ما
  • در باره ما
  • پیوندها
یکشنبه, اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
  • ورود کاربر
پایگاه خبری سایه‌بون
  • صفحه اصلی
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • سیاسی
    • فرهنگی
    • اقتصادی
    • علمی
    • ورزشی
    • حوادث
  • فرهنگ و هنر
  • مذهبی
  • ورزش
  • سلامت
  • سبک زندگی
    • آشپزی
      • انواع غذاها
      • انواع سالاد
      • سفره آرایی
      • شیرینی پزی
    • هنر و صنایع دستی
    • تناسب و زیبایی
    • دکوراسیون
    • ترفندهای خانه‌داری
  • گردشگری
  • گفت و گو
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
پایگاه خبری سایه‌بون
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • اخبار روز
  • فرهنگ و هنر
  • مذهبی
  • ورزش
  • سلامت
  • سبک زندگی
  • گردشگری
  • گفت و گو
خانه دسته‌بندی نشده

برنج آبکش سالم‌تر است یا کَته؟

توسط emamy
5 خرداد 1402
در دسته‌بندی نشده, سلامت
0
برنج
Share on FacebookShare on Twitter

دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به یک باور غلط درباره تفاوت برنج کته و برنج آبکش گفت: از نظر میزان انرژی و چاق‌کنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد.

دکتر سمیرا ربیعی با بیان این موضوع که سلامت برنج باید از دو بعد تغذیه‌ای و بهداشتی مورد بررسی قرار گیرد، گفت: برنج، بخش عمده‌ای از نیاز بدن به ویتامین‌های گروه B را تامین می‌کند. این ویتامین‌ها که محلول در آب هستند هنگام آبکش کردن برنج از بین می‌روند.

وی افزود: با توجه به این که پخت برنج به صورت کته باعث حفظ ویتامین‌های گروه B  آن می‌شود بنابراین، از نظر حفظ ویتامین‌های گروه B  مصرف کته بهتر از برنج آبکش است.

او در ادامه به وجود یک باور غلط درخصوص چاق‌کنندگی کته و برنج آبکش اشاره کرد و توضیح داد: بسیاری افراد تصور می‌کنند انرژی حاصل از کته در وزن مساوی از برنج آبکش بیشتر است درحالی که از نظر میزان انرژی و چاق‌کنندگی تفاوتی بین برنج کته و برنج آبکش وجود ندارد.

وی ذات برنج را نشاسته‌ عنوان کرد و افزود: با توجه به این مطلب شستن زیادتر یا آبکش کردن برنج، تأثیری بر میزان نشاسته آن ندارد.

آرسنیک؛ آلودگی شایع در برنج

این دکترای تخصصی علوم تغذیه، آلودگی با فلزات سنگین را یکی از موارد آلودگی‌های محیطی برنج برشمرد و گفت: آلودگی آب و خاک و همچنین نزدیک بودن مزارع برنج به مراکز صنعتی و فاضلاب‌های مربوطه در تجمع این آلودگی در برنج موثر هستند.

وی آلودگی با آرسنیک را یکی از آلودگی‌های شایع در برنج عنوان کرد و افزود: آرسنیک یکی از سمی‌ترین عناصر جهان و به طور جدی کشنده است.

ربیعی یادآور شد که آرسنیک در اکثر مواد غذایی به مقدار بسیار اندک یافت می‌شود اما میزان آن در حدی نیست که تهدیدی برای سلامتی محسوب شود.

وی با اشاره به این که برنج بیش از هر ماده دیگری توانایی ذخیره آرسنیک را دارد خاطرنشان کرد که نگرانی بسیاری درخصوص آلودگی برنج با آرسنیک وجود دارد.

به گفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، اثر سمی آرسنیک ۱۰۰ هزار برابر سیانور است و این درحالی است که آرسنیک و تمام ترکیبات آن، به عنوان آفت‌کش استفاده می‌شوند.

مهمترین عوارض مسمومیت با آرسنیک

ربیعی مهمترین عوارض مسمومیت با آرسنیک را شامل مختل شدن کارکرد سیستم گوارشی، آسیب جدی به کبد، سرطان پوست و در نهایت ایجاد شوک و مرگ برشمرد.

به گفته این دکترای علوم تغذیه، هرچند میزان آرسنیک در برنج‌های وارداتی بیش از برنج‌های ایرانی است، ولی این موضوع به این معنا نیست که برنج‌های ایرانی فاقد آرسنیک هستند.

بهترین روش پخت برنج چیست؟

استادیار دانشکده تغذیه، با استناد به نتایج مطالعات صورت گرفته، گفت: در روش پخت برنج به صورت کته، آب در برنج باقی مانده و آرسنیک آن خارج نمی‌شود. اما در پخت برنج به صورت آبکش، مقداری از آرسنیک آن خارج می‌شود؛ بنابراین از نظر بهداشتی برنج آبکش سالم‌تر از برنج کته است.

وی با اشاره به این که از نظر تغذیه‌ای، برنج کته مغذی‌تر است اما از نظر بهداشتی، برنج آبکش سالم‌تر است، خاطرنشان کرد: باید به دنبال روش پختی باشیم که ضمن حفظ ویتامین‌های گروه B، میزان آرسنیک برنج نیز به حداقل ممکن برسد.

این متخصص تغذیه با اشاره به بهترین روش پخت برنج، گفت: در حال حاضر بهترین روش پختی که برای برنج پیشنهاد شده این است که به ازای هر پیمانه برنج خام، چهار پیمانه آب در قابلمه ریخته شود. بعد از به جوش آمدن آب، برنج از قبل خیسانده شده، در قابلمه ریخته شده و به مدت پنج دقیقه بجوشد.

وی افزود: سپس برنج آبکشی شود و آب آن دور ریخته شود. دوباره برنج داخل قابلمه ریخته شده و این بار، به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب به قابلمه اضافه شود و برنج با حرارت کم دم کشیده شود.

ربیعی تاکید کرد: در روش آبکش کردن معمولی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه B از بین می‌رود. در روش کته کردن معمولی نیز، آرسنیک برنج خارج نمی‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی گفت: مزیت روش پخت پیشنهادی این است که ضمن حفظ ویتامین‌های محلول در آب برنج، ۷۰ درصد آرسنیک از برنج خارج می‌شود. این روش بویژه برای نوزادان و کودکان که بیشتر در معرض خطرات ناشی از آلودگی با آرسنیک قرار دارند، توصیه می‌شود.

ایسنا

برچسب: برنجتغذیهکته
اشتراک گذاری198توییت124اشتراک گذاری
پست بعدی

خوردنی‌های زیان آور برای گلودرد

emamy

emamy

پست بعدی
گلو درد

خوردنی‌های زیان آور برای گلودرد

مرغ و قارچ

خورش مرغ و قارچ

ترمیم لبه پاچه شلوار

ترمیم لبه پاچه شلوار با یک ترفند جالب و کاربردی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

علیرضا محمودی فرد
یادداشت و مقالات

اثر سوابق روی تصمیم‌گیری افراد – علیرضا محمودی فرد

15 اسفند 1403
بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای
سلامت

کووید به میکروب معده تبدیل می‌شود؟

4 دی 1402
قیمه یزد
آشپزی

خورش قیمه یزدی

7 خرداد 1402
نهضت ملی مسکن
یادداشت و مقالات

نسخه جایگزین تولید مسکن در حومه

11 اردیبهشت 1402
رزمنده
گفت و گو

برای زنده ماندن باید خودم را به مُردن می‌زدم

28 فروردین 1402
برادران لیلا
یادداشت و مقالات

آنچه از فیلم برادران لیلا نمی دانستید

22 فروردین 1402

نوشته‌های تازه

  • هشت معلم نمونه استان یزد معرفی شدند
  • بررسی وضعیت تخصیص و جذب اعتبارات عمرانی سال مالی ۱۴۰۳ در استان
  • معاون وزیر صمت: تولید صنایع صادرات محور، راه نجات اقتصاد است
  • یزد در مسیر تبدیل به قطب انتقال خون جنوب شرق و مرکز کشور
  • برگزاری پنجمین کنگره بین المللی شعر توحیدی به میزبانی میبد ‏
  • میدان‌های ورزشی، مروج اخلاق باشند
  • پرورش ماهی در یزد با استفاده از آب های غیر قابل شرب، شور و نامتعارف برای کشاورزی
  • تقدیر تشکل‌های کارگری و کارفرمایی استان یزد از رویکرد حمایتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»
  • ‏ ۱۸ فروردین سالروز شهادت شهید علی محمد منگله باف گرامی
  • بسته حمایتی پیشنهادی وزارت صنعت، معدن و تجارت از سوی دولت ابلاغ شد

سلامت

بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای
سلامت

کووید به میکروب معده تبدیل می‌شود؟

4 دی 1402
کم خونی
سلامت

کودکان محروم از شیر مادر بیشتر در معرض کم خونی قرار دارند

5 خرداد 1402
شکلات تلخ
سلامت

اگر استرس دارید مقداری “شکلات تلخ” بخورید

5 خرداد 1402
  • سبک زندگی
هنر و صنایع دستی

سفر به شهر بادگیرها، قنات‌ها و بناهای تاریخی

16 شهریور 1403
گل قلاب بافی
هنر و صنایع دستی

بافت یک گل ساده با قلاب

14 مرداد 1403
قیمه یزد
آشپزی

خورش قیمه یزدی

7 خرداد 1402

دسته‌ها

آشپزی (3) اجتماعی (66) اخبار روز (3) استان یزد (3) اقتصادی (26) انواع غذاها (1) بافق (1) بانوان (1) ترفندهای خانه‌داری (1) تصاویر (1) حوادث (2) دسته‌بندی نشده (3) سبک زندگی (0) سلامت (5) شیرینی پزی (1) علمی (3) فرهنگی (36) هنر و صنایع دستی (8) ورزشی (19) گردشگری (3) گفت و گو (1) یادداشت و مقالات (3)
logo-samandehi
  • تماس با ما
  • در باره ما
  • پیوندها

تمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری سایه‌بون محفوظ است.نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری سایه‌بون بلامانع است.

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • اخبار روز
    • اجتماعی
    • سیاسی
    • فرهنگی
    • اقتصادی
    • علمی
    • ورزشی
    • حوادث
  • فرهنگ و هنر
  • مذهبی
  • ورزش
  • سلامت
  • سبک زندگی
    • آشپزی
      • انواع غذاها
      • انواع سالاد
      • سفره آرایی
      • شیرینی پزی
    • هنر و صنایع دستی
    • تناسب و زیبایی
    • دکوراسیون
    • ترفندهای خانه‌داری
  • گردشگری
  • گفت و گو

تمام حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری سایه‌بون محفوظ است.نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری سایه‌بون بلامانع است.