خوروش قیمه یزد یکی از غذاهای محبوب و سنتی استان یزد است که با استفاده از گوشت گوسفند و نخود تهیه میشود. این غذا با طعم و مزهای لذیذ دارای ارزش غذایی بسیاری است و برای همه گروههای سنی مناسب است.
مواد لازم:
– یک کیلو گوشت گوسفند
– ۲۰۰ گرم نخود
– یک عدد پیاز متوسط
– دو قاشق غذاخوری روغن زیتون
– نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
– یک قاشق غذاخوری زعفران
– آب به میزان لازم
طرز تهیه:
– ابتدا پیاز را را ریز خرد کرده و در روغن تفت می دهیم سپس گوشت را که مناسب خورش خرد کرده و شسته ایم را به پیاز اضافه کرده و بعد از تفت دادن زرچوبه و فلفل به مواد افزوده و روی آن آب به میزان لازم ریخته و بگذارید به مدت یک ساعت در حالت متوسط بپزد.
– نخود را از قبل ۲۴ ساعت خیس کرده و در زمان خیس خوردن حداقل ۲ مرتبه آب روی بریزید.
– نخود خیس کرده را پوست گرفته و ۲ نیم کرده و آبکش کنید.
– بعد از نیم پز شدن گوشت نخود آبکش شده را اضافه کنید.
– بعد از پخت شدن نخود و گوشت نمک ، دارچین و زعفران دمکرده را به مواد بیفزایید و بگذارید خورش جا بیفتد.
– در آخر، موقع سرو سیب زمینی خورش را با سیب زمینی سرخ کرده تزئین کرده و با نان یا برنج سرو کنید.
نوش جان