مراسمهای گرامیداشت ششمین سالروز ثبت جهانی زیلوی میبد با برگزاری گردهمایی هنرمندان صنایع دستی و مسئولان در مکان تاریخی کاروانسرای شاه عباسی آغاز شد.
به گزارش پایگاه خبری سایهبون؛ این مراسم با حضور مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد، فرماندار و مسئولان اداری و تشکلهای فرهنگی و اجتماعی شهرستان و علاقمندان به صنایع دستی و میراث فرهنگی همراه با اجرای زنده زیلوبافی ، سفالگری و طراحی و نقاشی روی سفال و بوم برگزار شد.
فرماندار میبد گفت: افتخار ما این است که هنر صنعت زیلو قدمتی بیش از ۷۰۰ سال دارد و نسل به نسل در تاریخ و تمدن این دیار منتقل و ماندگار شده است. این صنعت دست بافت و میراث گذشتگان در سالهای اخیر با پیگیری های انجام شده احیا و ثبت جهانی شد. پنجم آذر ماه یادآور ثبت جهانی زیلوی میبد است.
سید جمال سجادی پور خاطرنشان کرد: همه باید کمک کنیم که این هنر صنعت به جایگاه شایسته برسد. اقدامات خوبی نیز انجام شده و شاهد تحقق نتایج طرحهای مشترک شرکت شهرکهای صنعتی و جهاد دانشگاهی هستیم.
وی تنوع در مصرف زیلو و روی دادن اتفاقات خوب از جمله راه اندازی کارگاه پشتیبانی و تامین نخ در مجموعه پنج هکتاری سفالگری، ایجاد مرکز نوآوری زیلو، برگزاری کارگاههای آموزشی و همایشها و پیگیری راه اندازی شهرک سفال و زیلو را از جمله اقدامات انجام شده برشمرد.
فرماندار با قدردانی از همه هنرمندان و دست اندرکاران و فعالان این عرصه تلاشهای آنها در راستای ارتقای جایگاه هنر صنعت زیلو بافی را ستود.
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد نیز گفت: خیلی خوشحالم فرصتی فراهم شد که در جمع شما حضور یابم. میبد به ویژه در عرصه میراث فرهنگی و صنایع دارای بسیاری از آثار ارزشمند است. ایران زمین به وجود این آثار می بالد و افتخار میکند.
سید محمد رستگاری اظهار کرد: قطعا با وجود اقدامات انجام شده باید برای تجاری سازی و معرفی آثار ارزشمندی که خیلی زیبا و با تنوع کاربریها و رعایت مسائل زیست محیطی ارائه می شود، کار کنیم.
وی حضور خلاقانه هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه بین المللی صنایع دستی را ستود و از شهرستان میبد به عنوان شهرستانی سرآمد و مثال زدنی در عرصه میراث فرهنگی نام برد.
وی خاطرنشان کرد: زنان و مردان میراث دوست میبدی با سخت کوشی و هم افزایی روی پای خود ایستاده و با همت خود آثار ارزشمندی را خلق میکنند و در حفظ و ماندگاری صنایع دستی و رونق گردشگری شهرستان نقش آفرین هستند.
شهردار میبد نیز با گرامیداشت ششمین سال ثبت جهانی زیلوی میبد گفت: همه کسانی که در این برنامه حضور دارند، شرکت شهرکها، جهاد دانشگاهی، فرمانداری، شورای شهر، میراث فرهنگی و هنرمندان، همه در این رویداد بزرگ دستی بر آتش داشتهاند.
مجید بهارستانی خاطرنشان کرد: هنرمندان زیلوباف هنر زیلوبافی نسل به نسل در طی صدها سال نگه داشتند و به فرزندان خود آموزش دادند. این هنر دست با ثبت جهانی شدن جانی تازه گرفته است. میبد، شهرستانی که مفتخر است به شهرستان صنایع دستی موتابی، کاربافی، سفالگری و چلنگری به عنوان شهر جهانی زیلو به ثبت رسیده است.
وی افزود: امسال با توجه به رهنمودهای آیت الله اعرافی و برگزاری جلسات متعدد با حضور فرماندار، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، اعضای شورای اسلامی شهر و مسئولان میراث فرهنگی به دنبال برگزاری جلسات متعدد، گرامیداشت رویداد سالروز ثبت جهانی زیلوی میبد به مدت سه هفته برگزار میشود.
شهردار میبد، گردهمایی زیلوبافان، گرامیداشت پیشکسوتان زیلوباف، دیدار با خانواده های شهدای زیلوباف و رویداد عکاسی و برگزاری نمایشگاه را از جمله برنامه های گرامیداشت ششمین سالگرد ثبت جهانی شهر میبد به نام زیلو عنوان کرد.