متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ذائقه غذایی نوزادان تا قبل از ۲ سالگی شکل می گیرد اظهار کرد: کودکانی که از شیر مادر استفاده نموده اند به دلیل طعم های مختلف شیر مادر تنوع غذایی آنان به سمت غذاهای طبیعی و سالمتر افزایش خواهد یافت.
دکتر سعیده طالبی افزود: والدینی که بیشتر از فست فودها و غذاهای آماده استفاده می کنند قطعا فرزندان آنان نیز به همین شیوه مصرف مواد غذایی عادت خواهند کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: تغذیه سالم برای کودکان به داشتن وزن ایده آل، جلوگیری از بیماری ها، تثبیت انرژی و افزایش هوش و ذکاوت کودکان کمک می کند و قطعا کودکان از همان ابتدا میل شدیدی به خوردن چیپس و پیتزا نداشته اند و این شرایط با گذشت زمان اتفاق می افتد و کودکان بتدریج به سمت غذاهای ناسالم پیش می روند.
وی با تاکید بر اینکه از سن ۱۸-۶ ماهگی تمامی مواد غذایی باید به کودکان عرضه شود تا در اینده تمایل کودکان به غذا های سالم و مفید افزایش پیدا کند افزود: لازم است برای ذائقه کودکان برنامه ریزی کرد و این ذائقه را به سمت غذاهای سالم تغییر داد و هرچه در تغییر غذاهای ناسالم به سالم سرعت بیشتری بخرج دهیم، راحت تر می توانیم تغذیه سالم برای کودکان نهادینه نماییم.
متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن توصیه به رعایت وعده های غذایی کودکان یاد آور شد: خوردن صبحانه حفظ انرژی مداوم را در کل روز برای کودک آسان میسازد و اگر کودکان عادت خوردن صبحانه را از همان سنین کم ،تجربه کنند، این عادتها در دوران بزرگسالی با آنها خواهد ماند.
وی به والدین توصیه کرد: اگر برنامهای سرشار از غذاهای سالم برای کودکان داشته باشند، میتوانند عادات سالم غذایی برای کودک و نوجوان پایه ریزی کنند و رشد صحیحش را تضمین نمایند، و قطعا رژیم غذایی سالم باعث افزایش قدرت شناختی و سالم کودکان خواهد شد و خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را در آنها کاهش خواهد داد .
خبرگزاری سلامت