امام جمعه میبد گفت: کارخیری و توانبخشی بهزیستی همراه با ریسک پذیری و پذیرش خطر برای سلامت جامعه و نشات گرفته از فرهنگ عاشورا و قیام امام حسین (ع) و بارانش برای خدمت گزاری به مردم است.
به گزارش پایگاه خبری سایهبون آیت الله علیرضا اعرافی با قدردانی از فعالیتهای مسئولان و کارشناسان بهزیستی افزود: عاشورا یک مکتب و مدرسه انسان ساز است و در این مکتب درسهای انسانیت آموخته میشود. همه فضائل انسانی از جمله ایثار برای مردم در عاشورا جمع است.
وی یادآور شد : حضرت امام حسین (ع) و یارانش جان خود را برای خدمت به مردم فدا کردند. درس بزرگ عاشورا، درس فدا کردن جان برای صیانت از ارزشهای اخلاقی و معنوی و تجلی روح همبستگی ، همدلی و دستگیری ازمردم است.
مدیر حوزههای علمیه کشور ادامه داد: در واقعه عاشورا همه پیشقدم می شدند که دیگران اسیر نشوند، کار بهزیستی و مراکز و موسسات خیری و توانبخشی و جریانهای خیریه نیز پیشقدمی برای برای خدمت، نجات و سعادتمند شدن دیگران و پیشگامی و پذیرش خطر برای در سلامت زندگی کردن دیگران است.
او اظهار کرد: بعد ازصحنه عاشورا، حضرت زینب (س) قهرمان بهزیستی کربلا سرپرستی جمعی مصیب دیده و ماتم زده را برعهده گرفت و ماموریت داشت که این جمع را به یک جمع پیشگام تاریخ ساز مبدل کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: حضرت زینب به عنوان یک مددکار و یار مهربان و دستگیر آسیب دیدگان واقعه عاشورا با برداشتن یک گام به بالا امداد، تهدیدها، سختی و ناملایمات را به فرصتهای بزرگ تاریخ ساز مبدل کرد. عاشورا سینه تاریخ را شکافت و بشریت را وارد دنیای دیگری کرد.
وی خاطر نشان کرد: فعالان در حوزه بهزیستی باید با الهام گرفتن از صحنههای عاشورا و درس گرفتن از سالار شهیدان و مددکاری و امداد حضرت زینب (س) فضای کار را خود را به مبدل به فرصتهای بزرگ برای ساختن جامعه و شکوفا کردن استعدادها کنند.
آیت الله اعرافی بیان کرد: همه ما مسئول فراهم کردن زیرساخت ها برای از بین بردن فقر و ناداری و برقراری عدالت اقتصادی و اجتماعی در جامعه هستیم. امتیاز میبد این است که با پای کار بودن خود مردم یک شهر نمونه مردمی است. ما در این شهر باید درد عدالت داشته باشیم و از این پتانسیلهای مردمی برای برقراری عدالت و ایجاد حس تواضع ، تعامل، همکاری و مشارکت برای حل مشکلات استفاده کنیم.
وی همچنین با اشاره به فعالیتهای بهزیستی برای حمایت از سالمندان گفت: سالمندان سرمایه شهر هستند و لازم است با کار کردن روی فرهنگ سرمایه دانستن سالمندی و سالمندان از یک طرف سالمند خودش حس کند که یک سرمایه است و از یک طرف جامعه با مراجعه به سرمایه وجود سالمندان از وجود آنها بهره ببرد.
امام جمعه میبد به حداقل رساندن آسیبهای اجتماعی را کاری بزرگ و ارزشمند عنوان کرد و از فعالیتهای بهزیستی در حوزه پیشگیری و فراهم کردن زیرساختهای علمی و فناوری در این حوزه قدردانی کرد و خواستار به روز شدن بهزیستی و موسسات و مراکز به فناوریهای قوی و پیشرفتهای علمی شد.
رئیس اداره بهزیستی میبد نیز با ارائه گزارش از فعالیتهای بهزیستی گفت: هم اکنون در حوزه اجتماعی ۲ موسسه تخصصی شبه خانواده در شهرستان فعالیت دارند و سرپرستی پنج گروه از ۴۳ فرزند ۳ تا ۱۸ سال دختر و پسر بی سرپرست و بدسرپرست را عهده دار هستند.
سید محسن فلاح با بیان اینکه ۴۰۰ پرونده زن سرپرست خانواده نیز در بهزیستی میبد در این حوزه تشکیل شده، اضافه کرد: در حوزه توانبخشی نیز ۶ هزار معلول شناسایی شده و ثبت سیستم بهزیستی میبد شدهاند. از این تعداد سه هزار و ۵۰۰ پرونده مستمری بگیر ماهیانه هستند. پرونده ها بر حسب محل زندگی معلولان دسته بندی شده و تعداد یک هزار و ۵۰۰ پرونده خانواده و معلول در اختیار چهار مرکز مثبت زندگی راهاندازی شده در شهیدیه ، فیروزآباد، میبد بالا و ده آباد قرار گرفته و کار پروندهها به صورت تخصصی انجام میشود.
وی افزود: در حوزه پیشگیری نیز دورههای آموزشی توسط ۱۰ مرکز و موسسه قوی برگزار میشود. قرارگاه آسیبها هم دایر شده که بهزیستی دبیری آن را بر عهده دارد. چند جلسه برگزار شده و لازم است با یک کارگروه قوی و با تامین اعتبار و همکاری ادارات و سایر بخشها و با هدف گذاری انجام شده آسیبها کاهش یابد.
رییس بهزیستی میبد ادامه داد: در حوزه غربالگری نیز بر اساس غربالگریهای انجام شده مرتبط به تنبلی چشم هم اکنون آمار نابینای زیر ۱۸ سال ، چهار پنج نفر غیر بومی است، ولی تعداد نابینا و نیمه بینای بالای ۳۰ سال ، ۴۲۰ نفر هستند که این تعداد زیاد مربوط به زمانی است که غربالگری بینایی در شهر نداشتیم.
وی با اشاره به فعالیتهای خیریه و ارزشمند مرکز تحقیقات ژنتیک میبد اظهار کرد: سال گذشته ۶ میلیارد و ۱۰۰ تومان کمک یارانه به خانواده های زیر پوشش مراجعه کننده کمک شده و خانواده زیر پوشش مراجعه کننده از کل استان آزمایشهای ۴۰۰ تومان تا ۱۴ میلیون تومان به صورت رایگان آزمایشها را انجام دادهاست. تیمهای سیار نیز به شهرستانهای بهاباد، خاتم و ابرکوه برای انجام آزمایش های ژنتیک احیا شده است.
فلاح مشکلات مجوز بخش تحقیقاتی مرکزتخقیقات ژنتیک ، مسکن معلولان و مناسب سازی برای معلولان را یادآورشد.
فتح الله جعفریان مدیرعامل موسسه فرزانگان با معرفی این موسسه گفت: موسسه فرزانگان از سوم بهمن ۹۹ که توسط شهید سلامت دکتر محمد آقایی یکی از اعضا و موسسین راه اندازی شده، تاکنون به جامعه هدف از ۵۰ سال به بالا خدمت رسانی می شود و آنها در نشستها حضور دارند.
وی مهمترین نیاز را با توجه به افزایش جمعیت سالمندان، معرفی موسسه بیان کرد.
اکبر دهستانی رئیس هیات مدیره موسسه فرزانگان نیز فعالیتهای موسسه را دیدار با سالمندان بیمار و معلول و یک سری فعالیتهای عمرانی معرفی کرد و واگذاری زمین برای ساخت سرای سالمندان را خواستار شد.
منبع : پایگاه خبری بام میبد